Бабините гевречета

Бабините гевречета
Снимка: Николина Згуровска
1 / 2
01/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
"От старите тефтери на баба една лесна рецепта за гевречета!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме продуктите без бакпулвера, содата и брашното - тях ги смесваме отделно и ги прибавяме постепенно към течната смес до получаване на средно меко тесто.

Разточваме тестото и го правим на кръгчета с помощта на формички или чаша, след което във всяко кръгче правим по още едно по-малко кръгче, така че да се получи формата на геврече.

Загряваме олиото в тенджера и пържим гевречетата до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: