Патица с кисело зеле

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67175921505
02/09/2016
"Това е рецептата, която ще събере цялото семейство около трапезата!"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62 742
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • патица - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно се задушава в мазнина заедно с една супена лъжица червен пипер. Оставя да поври двадесетина минути, след което се прибавя оризът и две чаени чаши вода. Като набъбне ориза се отстранява от котлона.

Зелето се прехвърля се в тавата за печене. Добавяме още една чаша вода вода.

Почистената патица се обтрива със сол и червен пипер, след което се поставя в средата в тавата със зелето. Завива се с фолио и пече на 200 градуса във фурна с вентилатор около час.

Към края на печенето се отстранява фолиото, проверяваме дали се е опекла патицата и ако е готова, я оставяме, за да се запече още малко, докато кожичката да придобие златист загар.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар