Патица с кисело зеле

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7627k2k4k8
Патица с кисело зеле
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
"Това е рецептата, която ще събере цялото семейство около трапезата!"

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле се нарязва на ситно се задушава в мазнина заедно с една супена лъжица червен пипер.

Оставя да поври двадесетина минути, след което се прибавя оризът и две чаени чаши вода. Като набъбне ориза се отстранява от котлона.

Зелето се прехвърля се в тавата за печене. Добавяме още една чаша вода вода.

Почистената патица се обтрива със сол и червен пипер, след което се поставя в средата в тавата със зелето. Завива се с фолио и пече на 200 градуса във фурна с вентилатор около час.

Към края на печенето се отстранява фолиото, проверяваме дали се е опекла патицата и ако е готова, я оставяме, за да се запече още малко, докато кожичката да придобие златист загар.

Патицата с кисело зеле е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: