Апетитен киш

Апетитен киш

02/09/2016
"Намираме съчетанието между хрупкав маслен блат, пилешко месо и сметана за наистина неустоима и затова често приготвяме този апетитен киш!"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 667
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете размекнатото масло, солта и водата. Омесете тесто и го оставете в хладилник за около час.

Сварете бутчетата и ги обезкостете. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки.

Загрейте олиото, добавете гъбите и месото и запържете. Налейте сметаната, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Отстранете готовата плънка от котлона и добавете около 50 г настърган кашкавал и ситно нарязаните кисели краставички.

Готовото тесто разточете и оформете в подходяща тавичка. Надупчете дъното с помощта на вилица.

Върнете тавичката за още 20 мин в хладилник и след това изпечете в загрята фурна до получаването на кафеникав загар.

Извадете тавичката с основата и напълнете с плънката. Настържете кашкавал и поръсете отгоре. Запечете още около 10 минути, докато кашкавалът се разтопи и плънката се стегне.

Готовият киш нарежете на парчета и поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар