Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Апетитен киш с пиле и гъби

Апетитен киш с пиле и гъби

Апетитен киш с пиле и гъби
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
04/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Намираме съчетанието между хрупкав маслен блат, пилешко месо и сметана за наистина неустоима и затова често приготвяме този апетитен киш!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • вода - 6 с.л. студена
  • сол - 1 ч.л.
  • За плънката
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • сметана - 100 мл готварска
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • черен пипер - млян
  • сол
  • кашкавал - 150 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете размекнатото масло, солта и водата.

Омесете тесто и го оставете в хладилник за около час.

Сварете бутчетата и ги обезкостете. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки.

Загрейте олиото, добавете гъбите и месото и запържете. Налейте сметаната, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Отстранете готовата плънка от котлона и добавете около 50 г настърган кашкавал и ситно нарязаните кисели краставички.

Готовото тесто разточете и оформете в подходяща тавичка. Надупчете дъното с помощта на вилица.

Върнете тавичката за още 20 мин в хладилник и след това изпечете в загрята фурна до получаването на кафеникав загар.

Извадете тавичката с основата и напълнете с плънката. Настържете кашкавал и поръсете отгоре.

Запечете още около 10 минути, докато кашкавалът се разтопи и плънката се стегне.

Готовия киш нарежете на парчета и поднесете.

Апетитният киш е чуден!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: