Картофена пица

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
346
95
350
6
02/09/2016
"Нямате тесто и не обичате да месите? Тази рецепта за сочна картофета пица с пилешко месо е точно за вас!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5 - 6 броя
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 413
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво и се сваряват. След като са готови картофите, се обелват и се правят на пюре. Към картофеното пюре се добавят маслото и черният пипер. Разбърквам хубаво. След това картофеното пюре се разстила хубаво и равномерно в по-дълбока тава. С помощта на лъжица притискам леко, трябва да стане като блат.

Пилешкото месо се реже на малки парчета, за да може по-лесно да се изпържи. Запържва се на бавен огън, да получи хубав златист цвят. Подправям пилешкото месо със подправка за пиле. Когато е готово, го отстранявам от огъня.

Докато приготвям пилешкото, режа на дребно моркова, чушките и гъбите. Запържвам ги в същата мазнина, докато омекнат. Подправям ги със зеленчукова подправка.

В тавата върху картофеното пюре се слага пилешкото месо, а отгоре зеленчуците.

Кашкавалът го настъргвам и поръсвам обилно върху зеленчуците. Слагам в предварително загрята фурна на 200 градуса, за да се разтопи кашкавалът.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар