Задушено агнешко в гювеч

05/05/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1361137813884
"Само го вижте! Топящо се в устата агнешко със зеленчуци, което ще сгрее душата ви!"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 762
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме агнешкото месо на порции, след което го поръсваме обилно с червен пипер, олио, джоджен и малко сол.

Картофите обелваме и режем на едри кубчета. Лука и чушките режем на средни парчета а доматите обелваме и пасираме или рендосваме.

В гювеча сипваме малко олио и редим месото, лука, чушките, картофите и доматите.

Добавяме 2-3 чаши вода, зависи от големината на гювеча. Поръсваме със сол и джоджен или магданоз.

Слагаме капака на гювеча, който може да се замаже леко със тесто от брашно и вода (зависи от капака дали позволява). Печем в умерена фурна за около 2 часа.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар