Задушено агнешко в гювеч

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k5k5
Задушено агнешко в гювеч
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 7ВИДЕО
05/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
"Само го вижте! Топящо се в устата агнешко със зеленчуци, което ще сгрее душата ви!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме агнешкото месо на порции, след което го поръсваме обилно с червен пипер, олио, джоджен и малко сол.

Картофите обелваме и режем на едри кубчета. Лука и чушките режем на средни парчета а доматите обелваме и пасираме или рендосваме.

В гювеча сипваме малко олио и редим месото, лука, чушките, картофите и доматите.

Добавяме 2-3 чаши вода, зависи от големината на гювеча. Поръсваме със сол и джоджен или магданоз.

Слагаме капака на гювеча, който може да се замаже леко със тесто от брашно и вода (зависи от капака дали позволява). Печем в умерена фурна за около 2 часа.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: