Компот от нарязани праскови
Kompot od isečenih breskvi
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Компот»Компот от нарязани праскови

Компот от нарязани праскови

Компот от нарязани праскови
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 8
03/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
25
"Да затваряш компоти с праскови е като да затваряш късчета лято, на които да се насладиш през зимата!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се прасковите добре и се почистват от костилката. Нарязват се на парчета нито много дебели, нито да са прекалено тънки.

Пълним с резените чисти буркани, като плодът да е 3/4 от обема на буркана и допълваме с вода до ръба.

Сипва се захар със супена лъжица. Нормално по 5-6 лъжици, но ако обичате още по сладко, добавете още захар.

Във всеки буркан може да се сложи и по едно листо индрише, ако го харесвате.

Затварят се с нови капачки. Нареждат се в голям казан, покриваме с топла вода два-три пръста над капачките.

Варим компота до готовност на плодовете около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: