Солени мъфини с оризово и пшеничено брашно

04/09/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак7135971
"Тези солени мъфини с оризово и пшенично брашно са чудесен повод за парти!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 088
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслините се почистват и нарязват на ситно, а сиренето се натрошава. В купа се слагат двата вида брашно, олиото, яйцата, киселото мляко, в което е добавена содата, и прясното мляко и се разбива с миксер на бавни обороти.

Добавят се маслините и сиренето, мащерката и солта. Разбърква се добре с шпатула.

Формичките за мъфини се намазняват с четка и във всяка се сипва до горе от сместа. Тя е тежка, не бухва много и няма опасност да излязат от там при печене.

Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20- 30 минути или докато клечката излезе суха. Изпечените мъфини се оставят заедно с формичките за 15 минути на решетка да изстиват, след което се вадят от формичките и се оставят на решетката да доизстинат.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар