gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сутляш»Мляко с ориз по турски

Мляко с ориз по турски

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
3742k9642k8
Мляко с ориз по турски
Снимка: Христилияна Василева
1 / 5
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Турската кухня е световно известна с вкусните си десерти! Опитайте това предложение и ще разберете защо!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се слага да се вари с една чаена чаша вода. Вари се, докато водата се абсорбира напълно.

След това при непрекъснато бъркане се прибавя прясното мляко и захарта.

Оризът с прясното мляко се оставят да се вари около 10-тина минути.

През това време отделно разбиваме нишестето, жълтъците и 1/2 чаена чаша вода.

След това при непрекъснато бъркане се добавя към ориза. Бърка се непрекъснато, докато заври. След това се остава да ври около 5-10 минути. След това се добавя и ванилията.

Получената смес изсипах в купа от виенско стъкло. Поставям купата от виенското стъкло във по-голяма тава, в която сипвам вода.

Млякото с ориз по турски се пече на водна баня. Пекох на 180 градуса.

Оризът се пече, докато получи приятна златиста коричка. След като се извади от фурната, се покрива с по-голяма чиния.

Сутляшът се поднася леко охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: