Бързо кисело зеле

Бързо кисело зеле
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
05/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1
"Специално за почитателите на киселото зеле, които нямат търпение да го чакат да втаса!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното зеле се почиства от сухите листа и от кочана. Нарязва се на ситно и сипваме в тава.

Нарязва се връзка целина и смесваме с прясното зеле. Поръсва се с една лъжица морска сол смляна и се претрива с ръце малко да омекне.

Пълним в буркан, на дъното на които се сипва още 1 с.л. сол и се долива вода.

Затваряме с капачка и оставяме на слънце да ферментира. След 1 седмица зелето ще е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: