Люти чушки и моркови в буркан

05/09/2016
Елена Кавак
отЕлена КавакНовак10448
"Изпробвана рецепта за люти чушки, която любителите на чушлетата обожават."
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции100
  • Преглеждания общо12 972
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата122
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • люти чушки - 300 г
  • моркови - 500 г
  • копър - 1 връзка
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • бахар - 1 пакетче
  • черен пипер - 1 пакетче на зърна
  • захар - по 2 ч.л. на буркан
  • сол - по 1 ч.л. на буркан
  • оцет - 2 шишета от 750 мл винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се напукват съвсем леко на котлона. Оставят се да изстинат за да заемат по-малко място в буркана.

Морковите се почистват и нарязват на тънки ленти. Лукът се нарязва на колелца.

Започваме да редим бурканите, като най-отдолу слагаме малко лук и 1-2 скилидки чесън, 1-2 зърна бахар и черен пипер. Подреждаме чушките изправени и възможно най-плътно една до друга. Между тях поставяме и тънко нарязаните моркови на лентички, така че бурканът да е уплътнен максимално.

Върху вече подредените чушки слагаме копър и по 2 чаени лъжици захар и 1 чаена лъжица сол.

Приготвяме маринатата в следното съотношение 3:1 оцет:вода /3 части оцет - 1 част вода/, която оставяме да заври на котлона. Чушките се заливат с врялата марината плътно да гърлото на буркана, затварят се и се обръщат периодично първите 2-3 дни от приготвянето им.

Готови са за консумация след около 10 дни.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар