Скумрия на скара с пипер меланж

05/09/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф304862802
"Риба с пипер меланж е истински шедьовър - силен аромат и апетитен вкус!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо609
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • скумрия - 4 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 4 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • пипер меланж - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме хубаво рибите.

Смиламе с мелничка пипера меланж непосредствено преди да приготвим маринатата за рибата. Така ароматът ще бъде хубав и силен.

Пиперът меланж е комбинация от бял, черен, зелен и розов пипер.

В купа наливаме олиото и оцета. Слагаме сол и пипера меланж, който предварително сме смлели. Разбъркваме хубаво, да се смесят съставките.

С получената ароматна смес заливаме рибите и ги овалваме хубаво от всички страни и от вътре.

Оставяме ги да престоят така един час.

Намазваме скарата с олио, загряваме я и слагаме рибата да се пече, първо от външната страна - 10 минути, след това обръщаме и печем 10 минути и от вътрешната страна.

Сервираме топла със студено бяло вино.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар