Фокача с домати и розмарин

06/09/2016
Veselina
отVeselinaГотвач263562593
"Щастието е в простите неща - залък топла фокача и парче сирене например. Какво повече му е нужно на човек, за да се нахрани вкусно?"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо523
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното дълбока купа. Правим кладенче в средата. Стопляме си леко водата и в нея слагаме маята и щипка захар. Оставяме настрана покрито с кухненска кърпа да шупне. Прибавяме водата с маята и захарта при брашното.

Прибавяме в купата зехтина и щипка сол. Замесваме меко тесто върху набрашнена маса, където ще месим. Намазваме купа с малко зехтин и слагаме тестото. Намазваме и него, покриваме тестото с кърпа за 30 мин. да втаса.

След като втаса го оформяме с ръце в обла форма. Притискаме формата.Слагаме го в тава застлана с хартия за печене. Намазваме повърхността малко с зехтин и поръсваме с розмарин. Режем ½ домат на малки парчета.

На места върху тестото си правим дупчици с пръст и в тях слагаме парченца домат. Печем в загрята на 180 гр. фурна. След като се опече вадим фокачата Режем фокачата на квадрати.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар