gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Панирани миди в бирена панировка

Панирани миди в бирена панировка

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k9k
07/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • миди - около 1 кг (без черупките)
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бира - 220 мл
  • олио - за пържене
  • лимони - за поднасяне
  • Сос
  • майонеза - 1 ч.ч.
  • горчица - 3 с.л. едрозърнеста
  • лайм - 2 ч.л. сок
  • къри - ½ ч.л.
  • кориандър - 2 с.л. ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разпредете ½ ч.ч. майонеза в две малки купички за сос и сипете горчицата в едната купичка. В другата купата прибавете кърито, сока от лайм, кориандъра. Овкусете и двата сос със сол и черен пипер, охладете ги.

Направете панировката, като смесите брашното с олиото. Загрейте олиото в дълбок тиган. Подсушете мидите. Топвайте по 10-тина миди в панировката и ги пържете до златисто – 1-2 минути.

Прехвърляйте ги на кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината, след което ги овкусете със сол. Така процедирайте с всички миди. Сервирайте веднага с двата вида сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: