Патладжани с пармезан и кашкавал
Patlidžan sa parmezanom i kačkavaljem
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани с пармезан и кашкавал

Патладжани с пармезан и кашкавал

Патладжани с пармезан и кашкавал
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
08/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Вкусно и вълнуващо ястие, като кулинарно обяснение в любов!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патладжаните от дръжките и ги нарежете на тънки филийки. По желание може да ги обелите. Сложете в подсолена вода и оставете за около 20 минути, за да падне горчивия сок.

Изплакнете ги и ги наредете върху домакинска хартия, за да се подсушат. Загрейте олиото в тигана и изпържете филийките патладжан, като предварително ги оваляте в брашно.

Настържете кашкавала. Обелете чесъна и го пресовайте. На дъното на подходяща тавичка полейте от доматения сок. Наредете парченца патладжан.

Върху всяко парче полейте по 1-2 с.л. доматен сок, поръсете с чесън, кашкавал и пармезан. Сложете парче патладжан и работете така до изчерпване на продуктите. Завършете с настърган пармезан и кашкавал.

Изпечете в загрята фурна за около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: