Панирани тиквички с галета

08/09/2016
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър11862810208
"Хрупкави тиквички, които тръпнат в очакване на чаша бира и млечен сос "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 728
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиквички - 4 бр.
  • галета - 2 ч.ч.
  • царевично брашно - около 1 ч.ч.
  • брашно - 2/3 ч.ч. бяло
  • яйца - 3 бр.
  • черен пипер
  • чесън - на прах
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките, махнете техните дръжки и ги разрежете по дължина на две, след което всяка половинка се нарязва на дълги лентички. В купа разбийте добре яйцата с 2 с.л. вода.

В отделна чиния сипете бялото брашно, а в друга чиния смесете царевично брашно с чесъна, черен пипер и галетата.

Потопете лентичките тиквички в бялото брашно, след това в яйчената смес и накрая в сместа с галетата.

Наредете ги тава, в която предварително сте сложили хартия за печене. Полейте внимателно тиквичките с олио и ги изпечете до златисто (фурната е загрята на 200 градуса). Сервирайте със сос по избор.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар