Египетски курабии

Египетски курабии

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Египетски курабии
Снимка: marcheva14
1 / 2
08/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции5
"Сърцето на всяка курабийка е пълно с вкусна плънка, а вие направо ще се влюбите в тях"

Необходими Продукти

  • ядки - 100 г лешници, бадеми, фъстъци, орехи
  • брашно - 3 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 3 с.л.
  • масло - 150 г
  • портокалов сок - около 1/3 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване на сладките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче в него. Изсипете вътре портокаловия сок и разтопеното масло, замесете тесто.

Оформете топки, които са с големината на мандарина. Отгоре на всяка една топка се прави дупка с пръст. В тази дупчица се слага смес от счуканите ядки с канелата и кристалната захар.

Намазнете тава, наредете египетските курабии и ги запечете в умерено загрята фурна до получаване на златист цвят. Извадете от фурната и поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: