Медальони от патладжани

09/09/2016
"Не медальони, а истинска патладжанено бижу!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо854
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана режем на шайби и слагаме в подсолена вода, за да изтече горчивината от него. Киснем го около 15 мин. След това подсушаваме шайбите патладжан и ги нареждаме в тавичка застлана с хартия за печене. Поръсваме със сол и поливаме с малко зехтин. Печем патладжаните около 30 минути.

Лука нарязваме на ситно и го задушаваме в малко зехтин. След това прибавяме пасираните домати. Оставяме соса да се посгъсти. Малко преди готовност прибавяме нарязаният на дребно чесън. Подправяме със сол и черен пипер. Прибавяме лъжичка захар, за да убие киселинността на доматите. Отстраняваме готовия сос от котлона и поръсваме с пресен босилек.

Върху всеки медальон слагаме от доматения сос и поръсваме с настърган кашкавал.Връщаме отново във фурната и запичаме докато кашкавалът се разтопи.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар