Страхотно шоколадово брауни

12/09/2016
"Ммм, шоколадово брауни - искате ли още едно парче?"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 686
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • натурален шоколад - 300 г
  • захар - 200 г
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • краве масло - 200 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилова есенция - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата и захарта с миксер.

На водна баня се разтопяват шоколадът и маслото и се оставят на страна да се охладят.

В дълбока купа сипвате брашното и орехите. Върху тях изсипвате разбитите яйца и ваниловата есенция.

Бавно и на порции добавете шоколадово-маслената смес към яйчената. Разбърквате добре и изсипвате в тавичка, покрита с хартия за печене.

Печете в предварително нагрята фурна на 170 градуса за около 25-30 мин.

Вътрешността му трябва да остане мека и мокра. Режем на квадратни парчета като изстине.

Механично метално сито за хубаво тесто
Приготвяй си тази рецепта в:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Енея Енчева
Енея Енчева
22.06.2019 23:40
Здравейте! Искам да попитам дали браунито няма да залепва за хартията? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
0
0
Йорданка Ковачева
По принцип не би трябвало да залепне за хартията, но за да сте по- спокойна може да я намажете с мазнина преди да изсипете сместта. Така със сигурност няма да залепне.
Успех! :)
0
0
Roza Patarinska
Roza Patarinska
13.10.2016 10:35
Прекрасно стана
0
0
marcheva14
marcheva14
12.09.2016 11:51
Наистина едно добро брауни, с много шоколад и много масло, така се прави. Гласувам с 5.
5
0