Картофките на баба

Картофките на баба

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k5k5
Картофките на баба
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
10/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Свинската мас - тайното оръжие на бабите!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • чушки - 5 - 6 бр. домашни (светли и червени)
  • мас
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и измиваме картофите, нарязваме ги по дължина като баба ги прави по-дебелички. Обливаме ги с вода докато режем чушките на едри парчета.

Изцеждаме ги и ги слагаме да се пържат във сгорещена свинска мас. Когато леко се зачервят добавяме и чушките. Така пържим до готовност.

От свинската мас стават мекички, а от чушките с приятен аромат.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка: