Крем от извара

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Крем от извара1 / 2
11/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • безсолна извара - 400 г безсолна
  • лимони - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • желатин
  • пудра захар - 2 к.ч.
  • сметана - 150 г
  • бисквити
  • плодове - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата се размесва и разбива с една кафена чашка пудра захар и ванилията. Желатинът първо се накисва в малко вода, после се разтваря на водна баня.

Белтъците се разбиват отделно с останалата пудра захар и сметаната. След това всичко се смесва.

Прибавят се и бисквитите натрошени на не много едри парченца. Сместа се разбърква отново и се разпределя в купички, чиито стени и дъно сме намокрили предварително.

Купичките се слагат в хладилник за да се стегне кремът. При поднасяне десертът се гарнира с плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: