Пълнен лук

Пълнен лук

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Пълнен лук1 / 2
28/02/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции8 бр.
"Супер ефектно и супер вкусно - непременно опитайте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият предварително лук се вари 15 минути в подсолена вода. Изважда се, вътрешността внимателно се отделя и се нарязва на ситно.

Скилидката чесън се запържва в олиото, докато добие златист цвят. Изважда се и в същата мазнина за около 2 минути се запържват гъбите. Прибавя се каймата, запържва се за две минути и се оттегля от огъня.

Към каймата се добавят лучената среда, подправките и яйцата. Главите лук се пълнят със сместа. Върху всяка се поръсват хлебни трохи. Поставят се в тава, в която се налива малко олио и чаша топла вода.

Пекат се в предварително загрята до температура 180 градуса фурна около 50 минути (докато се образува златиста коричка).

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: