Белгийски бухти с ябълка

01/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 252
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към брашното добавете топеното масло, захарта, млякото, 2 жълтъка и размитата в малко топличко мляко мая.

Объркайте добре и добавете разбитите на сняг белтъци. Омесете добре тестото и го сложете да да почине за 3 часа, за да втаса и бухне.

След това разточете тестото на тънка кора и нарежете квадрати от нея, със страна 10 см.

Във всяко квадратче слагайте парче ябълка, прегъвайте квадратите по диагонал и с мокри пръсти слепете краищата на получените триъгълници.

Изпържете белгийските бухти с ябълка в сгорещена мазнина и по желание ги поднесете поръсени с пудра захар.

подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар