gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Кьопоолу по домашна българска рецепта

Кьопоолу по домашна българска рецепта

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k11k5
Кьопоолу по домашна българска рецепта
Снимка: Сия Рибагина
1 / 7
12/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Класически, незабравим вкус - за прекрасни мигове, споделени с приятели!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците.

Запалете скарата или фурната. Сложете чушките и патладжаните да се изпекат от двете страни.

Чушките след опичане ги задушете в плик, така ще ги обелите по-лесно.

Обелете патладжаните и чушките.

Настържете на ренде лука и го изцедете, настържете и чесъна.

Минете патладжаните, чушките и доматите през машинка за мелене или ги пасирайте с пасатор.

Смесете зеленчуците в купа със зехтин, малко оцет, сол и черен пипер на вкус.

Бележки: Зеленчуците препоръчвам да са на скара или на жар, чушките е добре да са два вида, но може да сложите само червени или само зелени.

Аз ползвах микс домашни градински домати. Може да запържите доматите с чесъна и лука, но аз не препоръчвам пърженето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: