Пещерски татлии

12/09/2016
Фати Камберова
отФати КамбероваПомощник Готвач105379212
"Приятните на вкус Пещерски татлии, които няма къде другаде да опитате, освен в малкото родопско градче Пещера!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
36 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо139 315
  • Преглеждания за месеца20838
  • Преглеждания за седмицата1380
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена36

Необходими Съставки

  • масло - 250 г
  • брашно - 500 г
  • За сиропа
  • вода - 1 л
  • захар - 800 г
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа и добавяме омекналото масло. Омесваме добре.

От тестото оформяме топчета с големина на яйце. С помощта на готварски гребен (на снимката ще го видите), ако нямате такъв, вилицата ще ви свърши пак работа, оформяме във вид на елипса.

Подреждаме татлиите в тава една до друга.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до приятен златист цвят.

След като се поохладят, се поливат с горещ сироп.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Ivaylo Angelov
Ivaylo Angelov
02.12.2018 07:10
Рецептата ми харесва, ясна и проста , което е най важното
От тук нататък може и така да я направиш, може и да я допълниш. Например с малко ванилия или бакпулвер
1
0
Фати Камберова
Много тънички сте ги направили, от топчетата се прави елипсовидна формичка и съвсем леко се натиска с пръст, за да се оформи. Ако нямате гребенчето, което е на снимките, може като ги подредите в тавата с лек натиск на вилицата да ги издокарате. Надявам се да съм била полезна. :)
8
2
LoraYancheva
LoraYancheva
07.03.2017 13:19
Това добре, но на вашите снимки татлиите са над 10 броя, а на мен ми се получиха 5 (тънки)... Отделно 1 литър вода с 800гр захар е твърде много за тази смес. Да не би да трябва повечко брашно (1кг)?
1
0
LoraYancheva
LoraYancheva
07.03.2017 13:19
Това добре, но на вашите снимки татлиите са над 10 броя, а на мен ми се получиха 5 (тънки)... Отделно 1 литър вода с 800гр захар е твърде много за тази смес. Да не би да трябва повечко брашно (1кг)?
0
0
LoraYancheva
LoraYancheva
06.03.2017 14:50
Силно се надявам да ми обясните КАК на Вас са Ви се получили по този начин, а на мен ми станаха като последната снимка, при положение че спазих всичко стриктно!!!
1
5

Виж всички коментари или напиши такъв