Пещерски татлии

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1077842477642
Пещерски татлии
Снимка: Фати Камберова
2 / 9
12/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
14
"Приятните на вкус Пещерски татлии, които няма къде другаде да опитате, освен в малкото родопско градче Пещера!"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • брашно - 500 г
  • За сиропа
  • вода - 1 л
  • захар - 800 г
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа и добавяме омекналото масло. Омесваме добре.

От тестото оформяме топчета с големина на яйце. С помощта на готварски гребен (на снимката ще го видите), ако нямате такъв, вилицата ще ви свърши пак работа, оформяме във вид на елипса.

Подреждаме татлиите в тава една до друга.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до приятен златист цвят.

След като се поохладят, се поливат с горещ сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
513
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията