Редено с кюфтета

13/09/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43610643694
"Викнете и приятел, ако искате да не преяждате, защото няма да спрете, докато не изтопите и последната капка от соса."
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 692
  • Преглеждания за месеца656
  • Преглеждания за седмицата382
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят и се режат на тънки кръгчета. Тиквичките и доматите също се режат на колелца.

Каймата се омесва с малко сол, черен пипер, чубрица и 1/2 от рендосания лук и се оформя на малки сплескани кюфтенца.

В намазнена тава редим тиквичка, кюфте, домат, картоф и така, докато всички продукти свършат.

Накрая слагаме на няколко места гъбките и нарязан останалия лук. Поръсваме отгоре с чубрица, мащерка, сол, черен пипер и заливаме със 150 мл бира и 30 мл олио.

Тавата с реденото се покрива с фолио и се пече на 200 градуса около 40 минути, след което фолиото се надупчва, за да се изпари малко от водата.

Така се пече още 10 минути и след това изцяло отстраняваме фолиото, за да се допече реденото до приятен загар.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Стела Минкова
Рецептата е сполучлива. Аз не сложих домати, защото нямах, но пак се получи!
1
0
Николина Панчева
рецептата е супер
0
0
Елена Кавак
Елена Кавак
13.09.2016 11:51
Чудесна идея, задължително ще пробвам, подправките са много добре подбрани. Единствено се чудя дали да не елиминирам гъбите.
3
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
13.09.2016 12:58
Кой както го обича- по рецептата, от която аз гледах пък е с чушки, а аз чушки не обичам и затова сложих гъбки- те са ми много любим аромат и вкус към повечето ястия.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв