gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешка пържола с гъбен сос

Пилешка пържола с гъбен сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5019k
Пилешка пържола с гъбен сос1 / 8
03/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"С малко пиле пилешко, гъби, масло и сметана и ще приготвите тази невероятна вкусотия"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 броя пържоли
  • бяло вино - 100 мл
  • гъби - 200 г
  • сметана - 200 мл течна
  • сирене - 100 г топено
  • брашно - 1 с.л
  • вода - 150 мл топла
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - накълцан, за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте пилешкото със сол и черен пипер, залейте го с 50 мл вино и сложете в хладилник за 30 минути. След това го прехвърлете в намазнена тава, покрийте с фолио и изпечете пържолите.

Гъбите почистете и нарежете на тънки филийки. Загрейте масло в тиган и сложете гъбите да се задушат. Щом са омекнали и готови, долейте 50 мл бяло вино, разбъркайте и долейте сметаната постепенно.

Щом сосът заври, добавете подправки на вкус, топеното сирене и долейте с размитото в топлата водичка брашно.

Разбъркайте и щом леко се сгъсти махнете соса от котлона. Фолиото от пилешките пържоли се маха, сосът се залива върху губите и се запича така за 5-10 минути. Поднесете с малко накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
518
49
35
22
10
Дай твоята оценка: