Сурова туршия

Сурова туршия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Сурова туршия2 / 3
03/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Обожаваме сурова туршия, защото зеленчуците в нея си остават хрупкави!"

Необходими Продукти

  • зеленчуци - по избор - карфиол, зеле, моркови, целина, камби, чушки, зелени домати
  • сол - 30 - 50 г на всеки литър вода
  • вода - 10 л
  • ябълков оцет - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците, нарежете ги или ги разделете на парчета и ги подредете плътно, като ги редувате в голям съд.

Кипнете водата с посоченото количество оцет и сол и оставете саламурата да изстине. На всеки литър вода добавете около 30-50 г сол.

Водата се долива догоре и отгоре зеленчуците се затискат. След 10 дена суровата туршия е готова за консумация.

Рейтинг

5 7
4 21
3 6
2 5
1 0
Дай твоята оценка: