gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Сачове»Сач с два вида месо и зеленчуци

Сач с два вида месо и зеленчуци

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
3742k9642k8
Сач с два вида месо и зеленчуци
Снимка: Христилияна Василева
1 / 8
17/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Любителите на вкусните ястия с месце ще разберат страстта, която изпитваме към сачовете"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 грама
  • свинско месо - 500 грама
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 зелени + 2 червени
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 300 грама
  • олио
  • зеленчукова подправка
  • подправка за барбекю
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското и пилешкото месо се режат на парчета. Сачът се слага да загрее и се помазва хубаво с олио. След като сачът е загрял хубаво, се слага свинското месо да се опържи хубаво, подправя се с подправка за барбекю.

След като е готово, се маха от сача. Слага се пилешкото месо да се изпържи и то се подправя с подправка за барбекю. След като се изпържи хубаво и пилешкото месо също се маха от сача.

Слагаме зеленчуците, които предварително сме нарязали на кубчета или ивици, както ви харесва на вас. Зеленчуците се бъркат често. Тях ги подправяме с подправка за зеленчуци. Когато зеленчуците са почти готови, се прибавят и двата вида меса и се разбъркват хубаво.

Готвят се така, докато са готови всичките продукти. След като се изключи котлонът, се чукват двете яйца и се разбърква хубаво. По желание отгоре може да се настърже и кашкавал.

Сачът се поднася топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: