gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Традиционен Качамак

Традиционен Качамак

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
3742k9631k8
Традиционен Качамак
Снимка: Христилияна Василева
1 / 10
18/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5
"Обичано от всички традиционно българско ястие, което ви препоръчваме да опитате!"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 1 ч.ч.
  • сирене - 200 г
  • краве масло - 40 г
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевичния грис първо трябва да се свари. За целта един литър вода се слага в по- голяма тенджера да заври. След като водата заври, се прибавя към нея една супена лъжица сол /може и повече, лично на мен ми беше безсолно/.

Прибавя се и предварително подготвената една чаена чаша царевичен грис. Бърка се непрекъснато. Царевичният грис трябва да поври на бавен огън, за около три - четири минути. Трябва да се сгъсти и се маха от котлона.

Кравето масло се разтапя в тиган. След като се разтопи, се добавя и червеният пипер. Бърка се съвсем малко, за да не прегори, и се маха от котлона.

След това в купа се слага част от свареният царевичен грис, отгоре се натрошва малко сирене и се поръсва със маслото с червения пипер. Отгоре се слага останалата част от царевичния грис.

Натрошава се останалото сирене и се добавя останалото масло с червен пипер.

Качамакът се поднася топъл.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: