Наденички с доматен сос
Kobasice sa paradajz sosom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Наденички с доматен сос

Наденички с доматен сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k5k7
Наденички с доматен сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
18/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Апетитни наденички, на които им е писано да бъдат изядени за нула време"

Необходими Продукти

  • наденички - 20 бр. сурови и малки от свинско месо (1 кг)
  • чушки - жълти 2 бр.
  • лук - 2 глави големи
  • домати - 2 консерви от 400 г нарязани на кубчета
  • бульон - 500 мл зеленчуков
  • босилек - 3 с.л. нарязан
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете дълбока тава със зехтина и подредете наденичките предварително набодени леко с вилица. Запечете за 10 минути.

Междувременно почистете чушките и лука и ги нарежете на полумесеци. Добавете ги към запечените наденички и печете още 10 мин.

Намалете градусите на фурната на 180 градуса и добавете при наденичките и зеленчуците, зеленчуковия бульон и доматите, които предварително сте овкусили със сол, черен пипер, захар и босилека.

Печете още 20 минути. Можете да сервирате по желание с препечени филийки, намазани с крема сирене с чесън и босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: