Черешки

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67876121525
18/09/2016
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 635
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • краве масло - 125 г
  • орехи - 1 и 1/2 ч.ч. смлени
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 капсули
  • чаени бисквити - 1 опаковка
  • сладкарска боя - червена и жълта
  • захар - кристална
  • борови иглички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и пудрата захар се разбиват на пухкав крем. Бисквитите се смилат на дребно. Смесват се с крема и се разбърква. Добавят се орехите и ванилията. Всичко се обърква и се омесва тесто.

От него се оформят малки топчета с големината на череша.

В две купички или кутийки се разтварят червената и жълтата боя. Едната половина от топчетата се потапят в червената боя, а другата половина в жълтата.

След това веднага се овалват в кристална захар.

Използват се борови иглички за оформяне на дръжките на черешките.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар