Пиле с ориз и патладжан на фурна

19/09/2016
"Оказва се, че най-вкусната гарнитура за патладжаните е ... пилешкото месо "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 014
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и сварете предварително бутчетата до полуготовност. Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете ги и ги покрийте с вода. Оставете ги за около 20 мин., за да си отпуснат горчивия сок. Изплакнете ги и ги подсушете.

Загрейте олиото и добавете ситно нарязания лук. Запържете до златисто и прибавете кубчетата патладжан. Сложете нарязания на дребно морков и обеленият домат и нарязан на парченца. Запържете, като бъркате непрекъснато, докато омекнат зеленчуците.

Измийте много добре ориза и го добавете към зеленчуците. Продължете да пържите, докато оризът се избистри. Овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте фурната. Изсипете плънката в подходяща тава. Наредете бутчетата. Налейте топла вода, докато покриете ориза /съотношението ориз - вода е 1:2/.

Поръсете с бял пипер и запечете ястието, докато водата изври и остане на мазнина.
Поръсете готовото ястие с магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар