Тутманик с маслини, салам и кашкавал

Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Закуската е най-важното ядене през деня, а този тутманик с маслини, салам и кашкавал определено е най-вкусната закуска!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
  • Преглеждания общо1 040
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти (без жълтъка) замесете меко тесто. Оставете го да втаса , докато удвои обема си. Нарежете продуктите за плънката на кубчета.

Разделете тестото на 6 топки. Всяка разточете на кора. Намажете я с олио, поръсете с подправки и част от плънката. Завийте на руло и го разрежете на две по дължината.

Обърнете двата фитила внимателно с рязаното нагоре (плънката да се вижда). Усучете ги и навийте на охлювче.Така направете с всички топки тесто.

Подредете ги в намаслена тава. Оставете да втасат и намажете с разбит жълтък с малко мляко. Печете на 200 градуса около 40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар