Плоски картофени питки
Ravne pogačice od krompira
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Плоски картофени питки

Плоски картофени питки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k6k6
Плоски картофени питки
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
19/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ароматни картофени питки, които ще ви изненадат приятно с вкус и аромат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете топлото мляко. Добавете маята, захарта и малко брашно. Разбъркайте добре. Вземете друга купа и в нея сипете топла вода.

Поставете купичката с маята в нея и оставете за втаса. След като маята шупне, заедно с останалите продукти, замесете меко тесто. Завийте го с кърпа и оставете да втаса.

След това го разделете на две части. Намажете си ръцете с олио и внимателно разстелете тестото на питки (2 бр). Сложете ги в тава и ги набоцкайте с вилица.

Оставят се да починат двайсетина минути и се пекат на 200 градуса около 30 минути. Извадете от фурната и ги намажете с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: