Лаврак на скара
Grilled Sea Bass
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Лаврак на скара

Лаврак на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Лаврак на скара
Снимка: Анонимен
1 / 5
05/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3-4
"Вкусен лаврак, който само мятате на скарата и е готов за минути!"

Необходими Продукти

  • лаврак - 3 - 4 броя
  • лимони - сокът на 2 лимона
  • морска сол - натрошена
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лавраците, като отстраните и гръбначната им кост. Може да ги оставите с главите или пък да ги махнете.

Полейте ги с прясно изцеден лимонов сок отвътре и ги натъркайте хубаво с наситнена морска сол и черен пипер. Оставете да престоят за 15 минути на хладно.

След това загрейте скарата, намажете ги обилно със зехтин вътре и вън и ги метнете за по няколко минути от всяка страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
45
31
22
10
Дай твоята оценка: