Крехко телешко с картофена гарнитура

19/09/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692582
"Ароматът на печено телешко месо завладява сетивата ни и вече нямаме търпение яденето да бъде сервирано "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 252
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на телешкото: Месото се нарязва на малки хапки и към него се прибавят подправките (за телешкото), олиото и маслото, хубаво се разбърква и се изсипва в подходяща тавичка.

Покриваме тавичката с фолио и слагаме във фурната да се пече, като първите 15 мин. печем на 200 градуса, след което намаляваме на 170-180 градуса (около 40 мин.).

Щом месото е полуготово, махаме фолиото, разбъркваме яйцата с щипка сол и киселото мляко и с получената смес заливаме месото, и връщаме да се с доизпече (вече без фолио). Щом се получи златиста коричка, е готово.

Картофената гарнитура: Картофите се измиват хубаво с гъбичка, след това се разрязват на две по дължината, овалват се в олиото и сол и се слагат в тавичка да се пекат до готовност (около 40 мин.).

След като картофите се изпекат, се оставят да изстинат и се издълбават като лодки, а вътрешността на картофите( която сме издълбали) отделяме в купа.

Отделената вътрешна част от картофите са нарязва на ситно и се смесва с нарязана на ситно краставица, копъра, майонезата и млякото, хубаво се разбърква и с получената смес пълним вече издълбаните картофи. Слагаме по едно листенце босилек и гарнитурата е готова.

За да не губите излишно време, може да печете едновременно в две правоъгълни тавичка месото и картофите, като картофите ще се сготвят по-рано, през останалото време ще изстинат и ще ги напълните. Така всичко ще бъде готово за сервиране.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар