Трицветен тутманик
Trobojna penjurlija (tutmanik)

Трицветен тутманик

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k8k6
Трицветен тутманик
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
29/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16
"Трицветен тутманик, който е радост за очите и ... стомаха"

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • мая - 20 г
  • вода - 200 мл топла
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 2 бр. +1 бр. за намазване
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • за плънката
  • сирене - 300 г
  • спанак - 500 г
  • лютеница - 3 - 4 с.л.
  • масло - 60 - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от изброените продукти. Оставете малко да се отпусне и го разделете на 4 части.

Разточете една част на кора с големината на тавата (аз съм използвала тази от фурната). Разстелете я в намаслената тава.

Поръсете с разтопено масло и натрошеното сирене. Покрийте с втора разточена кора.

Поръсете с масло и предварително задушения спанак. Покрийте с третата кора и я намажете с лютеница. Завършете с последната разточена кора.

Оставете да втаса и намажете с разбито яйце.

Поръсете тутманика с останалото масло, нарежете го на парчета и печете на 200 градуса около 40 минути.

Трицветният тутманик е готов. подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: