Пица Цвете

Пица Цвете

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k5k6
Пица Цвете
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
22/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции12
"Не цвете, а истински букет от вкусове и аромати ви очаква на масата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разтворете маята в половината мляко, добавете захарта и малко брашно. Разбъркайте добре. Покрийте с кърпа и оставете да втаса. Към шупналата квас прибавете останалите продукти и омесете меко тесто. Сложете тестото в купа и оставете да втаса, докато удвои обема си.

Нарежете продуктите за плънката без кренвиршите. Разточете тестото на кора, по-голяма от тавата, в която ще печете (тавата е 36 см, значи около 40 см). В края на кората наредете целите кренвирши. Внимателно ги обвийте и нарежете на парчета (около 1 см). Вземете едно парче и го обърнете навън, следващото навътре - така, докато подредите цялата окръжност.

Средата намажете с доматено пюре, поръсете с подправки по избор. Разпределете продуктите за плънката, като завършите с настърган кашкавал. Оставете пицата да почини за трийсетина минути. Намажете краищата с разбито яйце и печете на 200 градуса до златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: