gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Сиропирана сладка баница с орехи

Сиропирана сладка баница с орехи

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7232k2
Сиропирана сладка баница с орехи
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
22/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
"Сиропирано съвършенство за скъпи гости"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от разтворената в прясното мляко мая, захарта, яйцата, солта, олиото, ванилията и брашното. Оставя се да втаса за 20 минути. Премесва се отново и се разделя на четири равни части, всяка се оформя на топче.

Всяко топче се разточва на кора. Взема се една кора, маже се обилно с разтопеното масло и се поръсва с орехите, отгоре се слага втората кора, която също се маже с разтопено масло. Навива се на руло, усуква се и се подрежда в намаслена тава.

Процедурата се повтаря и с останалите две кори. Баницата се оставя да втаса за 15 минути, нарязва се на парчета и се слага да се пече на 180 градуса за 30-35 минути.

Докато баницата се пече, се приготвя сиропът: захарта и водата се смесват, след като заври, се добавя лимоновия сок и ванилията.

Горещата баница се полива със студен сироп.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: