Фини пържолки Роси

Фини пържолки Роси

Фини пържолки Роси1 / 2
08/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
"Изискани пържолки за ценители - за да хапвате с наслада"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолките се начукват с черен пипер и сол и се пържат в тиган.

В йенска тавичка се слагат един ред пържолки. Върху тях се стърже ситно малко морков и малко кромид - на вкус. Слага се втори ред пържолки и отново се стърже кромид и морков.

Залива се с 300 ml течна сметана и 2 чаши вода. Задушава се под капак на фурна при 150 градуса за 2 часа.

След това отгоре се редят филийки кашкавал или топено /пушено/ сирене. Запича се леко или само се разтапя. Пържолките се сервират две по две.

Рецептата може да се изпълни и с един ред пържолки - съответно с 1/2 от останалите съставки.

Рейтинг

5 11
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: