Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Пухкав усукан тутманик

Пухкав усукан тутманик

Ro ZiRo Zi
Новак
3318485204
Пухкав усукан тутманик
Снимка: Ro Zi
2 / 8
28/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"За да се доберете до парченце от този вкусен тутманик, канете на закуска само приятели, които са на диета"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 350 мл топла
  • мая - 1 пакет суха
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 100 г (разтопено за намазване на корите)
  • сирене - 300 г
  • брашно - 1 кг
  • брашно - 100 г за разточване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти замесете гладко и меко тесто, което се разделя на 4 топки. Всяка една топка се разточва на кора с приблизителна големина на чиния.

Намажете едната кора с разтопено масло, поръсете със сирене, отгоре сложете друга кора и така до изчерпване на продуктите, като последната кора не се маже с масло.

Разточете всички кори на правоъгълник, разрежете на 4-5 ленти и всяка една лента се усуква. Подредете ги предварително намаслена тава.

Оставете да втасат леко и печете на 180 градуса до получаване на златист загар. Поднесете тутманика топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: