gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бирени Мезета»Пилешки дробчета на тиган с лук

Пилешки дробчета на тиган с лук

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
5493k2k2k7
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Сочни дробчета с много лук - така си представяме идеалното мезе в приятна компания"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1.2 кг
  • лук - 3 глави стар
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват и се слагат в тиган с олио. Олиото не трябва да е сгорещено. Най-добре е тиганът да е с незалепващо покритие.

Първоначално се слага капак на тигана, за да се задушат за 20 минути, след което се маха тиганът и се пържат. Пържат се 15 минути, след което се вадят от тигана и се посоляват.

Лукът се нарязва и се слага след дробчетата в тигана с горещата мазнина. Не се долива нова мазнина.

Лукът се пържи 10 минути, след което се слага върху дробчетата, посолява се и биреното мезе се поръсва с черен пипер.

Пилешките дробчета на тиган с лук са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
40
30
20
11
Дай твоята оценка: