gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки дробчета на тиган с лук

Пилешки дробчета на тиган с лук

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
4112k1k4665
24/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
"Сочни дробчета с много лук - така си представяме идеалното мезе в приятна компания"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват и се слагат в тиган с олио. Олиото не трябва да е сгорещено. Най-добре е тиганът да е с незалепващо покритие.

Първоначално се слага капак на тигана, за да се задушат за 20 минути, след което се маха тиганът и се пържат. Пържат се 15 минути, след което се вадят от тигана и се посоляват.

Лукът се нарязва и се слага след дробчетата в тигана с горещата мазнина. Не се долива нова мазнина.

Лукът се пържи 10 минути, след което се слага върху дробчетата, посолява се и се поръсва с черен пипер.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: