Хайвер от шаран
Carp Caviar
gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Хайвер»Хайвер от шаран

Хайвер от шаран

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3122k
Хайвер от шаран1 / 2
06/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
"Кой не е опитвал тарама хайвер? А ето, че вече знаете и как да си го направите и сами!"

Необходими Продукти

  • хайвер - 1 ч.ч. пълна, от шаран
  • лук - 1 глава, неголяма
  • хляб - 2 филии бял, само средичките
  • сол
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • мазнина - 180 мл, може и зехтин
  • карамфил - 1 - 2 счукани зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В буркан или друг дълбок съд сипете заедно хайвера, накълцания съвсем ситно лук и сол на вкус (около 1/2 ч.л.).

Долейте лимоновият сок и пуснете пасатора. Разбивайте до гладка смес и добавете предварително намокрените и отцедени среди на 2 филии хляб.

Продължавайте да пасирате и постепенно, на тънка струя долейте олиото. Ако искате, може да не добавяте цялото количество.

Накрая проверете вкуса на хайвера. Ако има нужда добавете още сол и разбийте последно със смлените зърна карамфил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 2
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка: