Типови хлебчета без яйца и мазнина

24/09/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру210085378715
"Вкусни и здравословни хлебчета без яйца и без мазнина за хора, които държат на фигурата си!"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо285
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • вода - 300 мл хладка
  • мая - 1 пакет суха
  • сол - 1 ч. л.
  • ленено брашно - 1 с. л.
  • шарена сол
  • кафява захар - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесва типовото и лененото брашно. Добавя се солта, захарта и сухата мая. Заливаме с хладка вода и се разбърква добре с вилица докато се получи топка тесто.

С ръце поръсваме с малко брашно и се замесва меко тесто, да не лепне. Оставя се тестото покрито с фолио да втаса 50 минути. Готовото тесто се разделя на топчета, нареждат се в тава.

С нож се правят два-три разреза върху всяко хлебче. Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Поднасяме топли с шарена сол. Вкусно и здравословно!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар