Питка за почивните дни
Pogača za vikendWeekend LoafХлеб к выходным
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Питка за почивните дни

Питка за почивните дни

Питка за почивните дни
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
24/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции8
"Ще почивате, но след като замесите и опечете питата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо маята се разтваря заедно със захарта в част от топлото прясно мляко. След като шупне се добавя в брашното заедно с олиото, останалото прясно мляко, солта, яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре на питката.

Замесва се средно меко тесто и се оставя да удвои обема си покрито с фолио. Разделя се на три топки. Всяка се разточва на кръгла кора и се намазва с масло. Нареждат се корите една върху друга, като последната не се намазва.

С нож се нарязва на 16 триъгълника. После получените триъгълници два по два се слепват, като се поставят един върху друг и се завиват на една страна. Оставя се питката да си почине 20 минути.

Намазва се питката с разбит жълтък с една лъжица олио, поръсват се семена.

Печем питката в умерена фурна 170 градуса до готовност. Изважда се и намазваме с малко масло за мека коричка, после се начупва и поднася на трапезата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: