Хлябът на Семла
Semlin hleb
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлябът на Семла

Хлябът на Семла

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k6k6
Хлябът на Семла
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
24/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
"Изпитана рецепта за пухкав хляб, който ще намери място и на вашата трапеза"

Необходими Продукти

  • брашно - около 700 г
  • мая - 1/2 кубче
  • олио - 4 с .л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 1 и 1/4 ч.ч. хладка
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва меко и еластично тесто. Оставете да втаса за 40 минути до 1 час. Оформете го на топки и ги наредете в намаслена форма за кекс.

Оставете пак да втаса, докато удвои обема си. Намажете леко с олио и поръсете с червен пипер и шарена сол (това е по желание).

Печете на 200 градуса около 35 минути. Извадете и завийте с кърпа. От това количество направих два хляба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: