gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Домашни кифлички с шипков мармалад

Домашни кифлички с шипков мармалад

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k12k5
Домашни кифлички с шипков мармалад
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 7ВИДЕО
06/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
30
"Ароматните кифлички на баба! Една рецепта, която се предава от майка на дъщеря"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирам маята с малко топло мляко, захар и брашно. Яйцата разбивам добре и добавям останалото мляко. Пресявам брашното и прибавям яйчената смес със маята.

Постепенно добавям от стопената мас като меся продължително. Когато е готово тестото го слагам на топло да втаса, може и във загрята фурна на 40 градуса.

От готовото тесто оформям малки топчета като всяко разточвам на заоблен триъгълник цепвам от острия връх на няколко места, слагам от шипковия мармалад и навивам на кифла.

Готовите кифли оставям да втасат след което ги мажа със разбито яйце и поръсвам със кристална захар. Пека ги на загрята фурна, не много силна, за около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
519
40
30
20
10
Дай твоята оценка: